Два месеца след като откраднаха АТВ-то, запалиха джипа на хотелиера Г. Бенин в Банско

Два месеца след като задигната АТВ-то на известния бански бизнесмен Георги Бенин, запалиха джипа му Toyota Land Cruiser. Джипът пламнал около 4.00 часа вчера. Той е бил паркиран на метри от семейния хотел на Бенин, на ул. „Мингьо Тодев“ в Банско. Съседка първа видяла горящото возило. Тя чула два последователни гърмежа от улицата, показала се да види какво става и видяла горящата кола. Секунди след това се включила алармата на автомобила и излязъл собственикът й, както и много съседи. Незабавно е подаден сигнал на тел. 112, до пристигане на пожарния екип хората започнали сами да гасят горящия автомобил, като го обливали с вода с маркучи и кофи. Когато огнеборците пристигнали, огънят бил почти напълно потушен.

Зад запаления автомобил са били паркирани други две коли. Те са преместени навреме от собствениците и не са засегнати от пламъците. Джипът обаче е с тотални щети – двигателният отсек е напълно изгорял, предните гуми и страничните огледала също. От високата температура е счупено и предното стъкло. Часове след огнения ад на мястото, където е била паркирана колата, все още личаха следи от пожара, въпреки че веднага след приключване на огледа хората старателно са почистили.

Собственикът Георги Бенин недоумява кой и защо е предприел тези наказателни акции срещу него. „Аз си мисля, че нямам врагове, с никого не съм се карал, не знам откъде идва това. Мисля, че съм почтен човек и на всеки в Банско помагам с каквото мога, а това е вече втори случай на посегателство срещу мен. Нямам задължения към никого, бизнесът ми е легален, просто не знам какви са тези наказателни акции срещу мен. Ако съм сбъркал пред някого с нещо, това не е решение”, каза Георги Бенин.

Той сподели, че този път, за разлика от кражбата на АТВ-то, камерите, монтирани на семейния им хотел, не са заснели извършителите. Според него подпалвачите знаят къде са монтирани камерите и какъв е обсегът им. Няма надежда обаче, че извършителите ще бъдат установени.

За щастие при пожара няма пострадали хора, няма нанесени щети и на съседни сгради, тъй като джипът е бил паркиран до незастроен парцел. Съседи споделиха, че само благодарение на това, че пламъците са забелязани още в самото начало, не са засегнати другите два автомобила, които са били паркирани в един ред с опожарения.

Тойотата е закарана в двора на РУП – Банско. По случая все още се работи, образувано е досъдебно производство.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *