HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ДВЕ ДВОЙКИ БЛИЗНАЦИ В БЛАГОЕВГРАД! Бебенцата на семейства на шивачки от Хаджидимово и Сандански изплакаха едновременно

Две двойки близнаци изплакаха в благоевградската болница в навечерието на празника на Благоевград 24 май. Първата двойка близнаци са момичета – Росица с тегло 1.900 кг, и Пламена, с тегло 2.200. Те са първата двойка близнаци родени в АГО за тази година и са желани рожби в семейството на 32-годишната Таня Кирилова, която е шивачка по професия от град Хаджидимово, Гоцеделчевско. Бебенцата изплакали в ръцете на д-р Лидия Калоянова и д-р Здравко Карагогов, а първите грижи за новородените пое екипа на Неонатология със завеждащ д-р Райна Калпазанова. И двете момиченца са доносени, в добро здраве.

Добрата новина е, че само след няколко часа – в 00.12 ч., се родиха и втората двойка близнаци – момиче и момче, каза началникът на Неонатология д-р Калпазанова и поясни: Втората двойка близнаци са заченати инвитро. Те са с ниско тегло и в момента се провеждат интензивни грижи за тях. Поставени са в кувьоз. Момиченцето -Гергана е с тегло 1.700 кг., а момченцето Христо с тегло 2.100 кг. Майката Ружа Тодорова, шивачка от Сандански, е в добро здраве и под активните грижи на специалистите от Акушерогинекология.

Само 20 минути след близнаците се роди и момченце с тегло 3.650 кг.  Той се казва Спасимир, родителите му са от Черниче, община Симитли, и избраха да носи името на празника Спасовден, който тази година се чества на 25 май.

Още три здрави доносени бебета се родиха преди празника на Благоевград. Това са момиченце Марая от Сандански, Никола от Благоевград, който е с тегло 4.100 кг и Виктория от Банско. Някои от бебетата изплакаха в ръцете на директора на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев, поясни д-р Калпазанова.

214 бебета са родени до момента в МБАЛ Благоевград.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *