Доц. Мангъров се включва на първа линия в борбата с коронавируса

COVID отделението в Инфекциозна болница в София вече има нов шеф. Това е доц. Атанас Мангъров. От началото на пандемията той е един от най-големите критици на носенето на маски и ограничителните мерки. Сега сам е изявил желание да се включи сред медиците на първа линия, предава NOVA.

Новината обяви здравният министър Костадин Ангелов, който направи проверка за организацията на работата в COVID отделението, където се намира и координационният център за спешните случаи. По време на срещата им здравният министър и новият шеф на COVID отделението в Инфекциозна болница се разминаха във вижданията си как трябва да се провежда лечението на болните.

„Проведох разговор с доц. Мангъров още вчера и лично съм го помолил активно да се включи в битката с коронавируса. Той пое този ангажимент и има заповед от вчера за началник в клиниката, в която се лекуват всички пациенти с коронавирус в тази болница. Единственото ми изискване е да спазва строгите противоепидемични мерки и носенето на предпазни средства”, заяви проф.д-р Костадин Ангелов, министър на здравеопазването.

„Сам поисках, защото смятам, че нещата там трябва малко да се попроменят по отношение на лечението и престоя. Просто нещата могат да се правят по много по-прост и лесен начин. Всички тези мерки със забулвания са в значителна степен безсмислени. Аз ще спазвам всички правила, които са наложени там, но ще се опитам отвътре малко по малко да ги променя”, заяви доц. Атанас Мангъров.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *