До 19 май ремонтират моста на външноградската магистрала при ТЕЦ „Република“

Агенция Пътна инфраструктура – Областнопътно управление Перник е възложило демонтаж на компрометирани, дилатационни фуги, направа на легло за  монтажна нови дилатационни фуги на надлез на път I-6 “Гюешево-София” км83+200″. Ремонтните дейности посъоръжението се изпълняват на два етапа, за което е  съгласуван проект за ВОБД.

На 8 март 2021г. е въведена организация на движението със затваряне на лявото платно на движение и прехвърляне трафика в дясното платно, двупосочно. Работите по съоръжението са стартирани на 9 март2021г. Демонтажните дейности са изпълнени за седем  дни. Монтажът на дилатационните фуги започна на 12 март 2021г. Бетоновите работи са завършени на 24 март 2021г. Седем дни по-късно са напрегнати анкерните елементи на дилатационните части, съгласно предписанията на производителя. За пускане на трафик по ремонтирания  участък е необходимо минимално време за набиране якост на бетона 18 дни след неговото полагане. Предстои да бъде въведен втори етап от съгласувания проект за ВОБД със затваряне на дясното платно на движение и прехвърляне трафика в лявото платно,  двупосочно на 11 април 2021г.

Стартирането на ремонтните дейности на дясното платно е предвидено за 12 април 2021 г . Съгласно изискванията на производителя за спазване на технологично предвиденото време на съответните процеси,  утвърденият график за изпълнение и издадената заповед за ВОБД окончателното приключване на дейностите и пускане на движението в двете платна е предвидено за 19 май 2021 год.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *