Дъщерята на кмета на Селище В. Байрактарски кандидат за 2 оферти на община Благоевград за над 300 хил. лв., конкурира се с чешко дружество

Дружество „Мева България“ ЕООД с управител Михаил Лапихуска, собственост на чешката фирма „МЕВА“ АД, и благоевградското „Рила-СНМ“ ЕООД на Татяна Байрактарска, дъщеря на кметския наместник на с. Селище Валери Байрактарски, се конкурират кой да достави на община Благоевград 2000 съда за смет с обем от 0,11 куб.м. С „едни гърди“ напред е чешката фирма, предложила да изпълни поръчката за 99 800 лв. без ДДС. Офертата на благоевградското дружество е за 111 540 лв. без ДДС при прогнозна цена 125 000 лв. без ДДС.

От участие в конкурса е отстранено свищовското дружество „Гафуров сервиз“ ЕООД на Зюнеб Гафуров, чието предложение комисията, която провежда поръчката, установила, че не отговаря на изискванията на възложителя. По тази причина „Рила-СНМ“ ЕООД остава без конкуренция по другата поръчка за доставката на 400 метални контейнера за отпадъци с метален похлупак и обем 1,1 куб.м. При прогнозна стойност 208 333 лв. без ДДС, предложението на благоевградското дружество е 207 108 лв.

Две фирми се конкурират и за доставка на 6 подземни контейнера с обем от 1,5 куб.м. Сръбското „Корали“ ООД, което преди няколко години достави първите в Благоевград подземни кофи за смет, отново кандидатства по поръчката с предложение от 35 376 лв. С оферта от 33 9123 лв. за същата доставка е регистрираната в София фирма „МАГ“ ООД с управител Илин Карипов. „Корали“ ООД единствено пък е внесло предложение за доставка на 100 паркови кошчета, като офертата на дружеството е 18 000 лв. без ДДС.

С кои фирми общината ще сключи договори, ще стане ясно след преглед и оценка на офертите.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *