Едва ли сте знаели тези 3 факта за оргазма

Женският оргазъм за мнозина е мистериозен „звяр“, за който всеки е чувал, но не всеки е виждал.
Ако един мъж е способен да докара жената до върховното удоволствие, то значи може да я накара да направи всичко – буквално всичко за него… е и с него!
Да, безспорно оргазмът е супер изживяване, което всеки човек – без значение мъж или жена, трябва да изпитва редовно.
Разбира се оргазмът и при мъжете е важен, но безспорно при тях поне си личи когато той настъпи, а при жените е малко по-сложно. Все пак припомняме на дамите, че е опасно за симулират оргазъм.
Но сега събрахме на едно място три факта за оргазма, които едва ли сте знаели.

Ето кои са те:
Защо жената получава оргазъм? Вечният въпрос без ясен отговор
Има много версии защо една жена изпитва оргазъм, но дори сериозните учени все още водят ожесточени спорове по този въпрос. Ако с мъжа всичко е ясно – неговата еякулация почти винаги е придружена с оргазъм, което се дължи на естествената задача на мъжа да оплоди жената, тогава каква е същността на женския оргазъм не винаги е ясно. Учените започнаха да изучават тази реакция на женското тяло не толкова отдавна, но все още не са стигнали до консенсус по темата.

Оргазмът изключва мозъка
Всеки, който е преживял ярък оргазъм в живота си, може да потвърди, че в пиковия момент сякаш се отдалечаваш от реалността. Всъщност в този момент част от мозъка е практически изключена. Както обясняват учените, по време на оргазъм префронталната кора на мозъка е много слабо кръвоснабдена, поради което се губи самоконтрол и на жената изглежда, че се отдалечава от реалността, а понякога дори – излиза извън тялото си (просто неописуемо усещане). След такива научни обяснения все повече вярвате във фразата „оргазмът е малка смърт“.

Оргазмът действа като болкоуспокояващо
Хубав факт! И отново учените идват на помощ: те откриха, че по време на оргазъм се активират онези части от мозъка, които отговарят за реакцията на болезнени усещания в тялото. Много жени потвърждават, че оргазмът може да намали интензивността на главоболието и зъбобола за около половин час. В известен смисъл оргазмът действа като естествено болкоуспокояващо, стига самият процес по пътя към оргазъм да е също толкова приятен.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *