HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Екшън като на кино в Пиринско! Януарския стреля с пистолет срещу животновъдите Сагреви, мина с буса през бащата Славчо

Двама мъже от Разлог – Славчо Сагрев и Цветан Юруков, известен с прякора Януарския, са настанени в разложката болница с натъртвания и охлузвания след физическа саморазправа, развихрила се в покрайнините на града. Екшънът като във филм се разиграл в късния следобед в неделя.

Сагрев и синовете му се занимават със земеделие, отглеждат и стадо овце и 30 кози от породата калоферска. Във фаталния ден козите били побягнали из земеделски земи край  Разлог. Единият от малките синове на Сагрев тръгнал да ги връща, когато Цветан Юруков, който също се занимава със земеделие и животновъдство, започнал да крещи на момчето и отправил закани към него, като възпроизвел и няколко изстрела с газов пистолет. Стрелбата и заплахите провокирали бащата Славчо и по-големия му син, 21-годишния Пепи, да се намесят. Между тримата мъже възникнал скандал, който преминал в по-агресивни действия.

За да не отнесе боя, Цветан Юруков се качил в микробуса си и започнал отново да стреля срещу съгражданите си. Това още повече провокирало и раздразнило буйния Пепи Сагрев, който успял да го измъкне от автомобила и се стигнало до физическа саморазправа, по време на която Юруков отново стрелял.

След като уж всичко приключило, Сагреви тръгнали след стадата си, а Цветан Юруков се качил в микробуса си, но вместо да си тръгне, натиснал газта и се насочил право към Славчо Сагрев, като се опитал да го прегази. Мъжът извадил голям късмет, тъй като при падането попаднал във вада и въпреки че бусът минал през него,  той се разминал само с охлузвания и натъртвания.

Сагрев е настанен в разложката болница под наблюдение с натъртвания и охлузвания в областта на гръдния кош и охлузвания по главата. В болничното заведение е настанен и Юруков, който също е с натъртвания по тялото. Не е пострадал Пепи Сагрев и по-малкият му брат, който обаче е под стрес от преживяното. С материални щети (изпочупени стъкла) е и микробусът на Цв. Юруков.

За инцидента е подаден сигнал и в местното полицейско управление, където е стартирала работата по изясняване на причините, довели до него. Снети са показанията на участниците и очевидците на инцидента. На този етап няма официална информация дали газовият пистолет, с който е стреляно, е регистриран, каквото е изискването по закон, и чия собственост е.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *