HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ето го изнасилвача от Елешница, доведоха го в съда прикован с белезници

Най-тежката мярка „задържане под стража“ определи съдия Велина Полежанова от Районен съд – Разлог за 38-годишния Крум Томанов от Елешница, срещу когото Районна прокуратура – Разлог повдигна обвинение за разврат заради бруталния акт срещу 74-годишна жена от Банско.

Обвиняемият бе доведен в съда с белезници и засилена охрана. По решение на съдята по делото бе гледано при закрити врати и в залата не бяха допускани журналисти.

След края на заседанието съдия Полежанова заяви, че мотивите й за налагане на най-тежката, предвидена в закона мярка, са, че са налице всички предпоставки по чл. 63 от Наказателно процесуалния кодекс и най-вече първата, а именно, че е налице  обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода или друго по-тежко наказание, и доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго такова престъпление.

При определяне на мярката за неотклонение е взет предвид и фактът, че през 1998 година Крум Томанов е осъждан за същото престъпление, посягайки отново на възрастна жена, но от родното си село Елешница, за което е получил условна присъда и е реабилитиран през 2001 година.

След края на заседанието стана ясно още, че случаят касае тежко умишлено престъпление и обвинението на Томанов ще бъде изменено и той ще бъде привлечен като обвиняем за изнасилване. Новото обвинение, което ще му бъде повдигнато, ще бъде за довършено престъпление – изнасилване с използване на сила и заплаха, което се наказва по закон с лишаване от свобода от две до осем години.

В хода на досъдебното производство е разпитана и потърпевшата възрастна жена, която е дала подробни показания пред разследващите органи за бруталното посегателство срещу нея.

Защитникът на обвиняемия адвокат Коцаков се разграничи от коментар, но излизайки от залата лаконично заяви, че вероятно няма да обжалва наложената на подзащитния му мярка. Датата, насрочена за обжалване пред благоевградските магистрати, е 27.07.2017 година.

Обвиняемият Крум Томанов бе задържан след еднодневно  издирване от органите на реда в Банско, след като бе уличен за бруталното посегателство срещу възрастната жена. Изнасилвачът нападнал жертвата си на собствения й имот в м. Барчовица край Банско. Използвайки физическа сила и заплахи, той я повалил на земята и се гаврил с нея въпреки съпротивата й. Освен нанесените й физически травми жената е под силен стрес от преживения ужас.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *