Ето защо трябва да спите на отделно легло от вашия партньор

Учени съветват двойките да спят в отделни легла за по-добра връзка и по-добро здраве, в сравнение с това да са на обща спалня, пише вeстник “Дейли мейл”.
Изданието цитира проучване на екипа на д-р Нийл Стенли, извършено по поръчка на известна компания за матраци. Той изследва навиците за спане на британците от 35 години. Според неговите проучвания една трета от прекъсванията на съня се дължат на действия на партньора в общото легло.
Нийл Стенли препоръчва не само да се спи в отделни легла, но и в отделни стаи. Така се гарантира по-продължителен и здравословен сън.
В много случаи партньорите си пречат с хъркане, с придърпване на постелята или с различните часове на лягане в общото легло. Отделните кревати са не само полезни за психичното здраве, но биха предотвратили и много от т.нар. “разводи заради нарушен сън”.
В предишно изследване на специалисти от медицинския университет “Парацелз” в Германия е установено, че брачните проблеми и тези, свързани със съня, са взаимно обусловени. В наши дни около 15% от брачните двойки спят отделно не заради лоши отношения, а заради по-здравословен сън.
Тези от тях, които страдат от недоспиване, по-често се развеждат.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *