Ето какво да очаквате от секса, след като навършите 40

Ако скоро ще навършите 40 или пък вече сте на тази възраст, вероятно в началото сте се чувствали леко уплашени.
Много дами, чиято възраст започва с цифрата „4“, смятат, че това е началото на един не толкова забавен период от живота им. Но всъщност може би бариерата е по-скоро чисто психологическа.
Дали имате реални причини да се тревожите, че нищо няма да е както преди? Ами сексът? В следващите редове ще ви споделим какво да очаквате от плътските удоволствия, след като навършите 40. И така:

Ще стигате по-лесно до оргазъм
Според редица твърдения, по-зрелите жени губят способността си да изпитват оргазъм, но според много експерти това е по-скоро мит. Дамите след 40-годишна възраст всъщност могат да изпитат много повече удоволствие от секса. Това се дължи на факта, че много жени достигат по-лесно и по-бързо до върховния момент, тъй като те имат повече самочувствие, опит и изпитват по-голям комфорт от собственото си тяло. Дамите след 40 знаят от какво имат нужда и как да го получат.

Ще се наслаждавате на други форми на интимност
Със сигурност възрастта след 40 ще ви покаже, че сексът и физическата близост са страхотни изживявания, но вие вероятно ще бъдете по-склонни да откривате и други пътища към удоволствието. Ще се научите да се фокусирате върху насладата, която изпитвате от самата връзка с партньора. Прекаленото съсредоточаване само върху самия физически акт може да ви накара да се чувствате разочаровани и неудовлетворени. Освен това, вероятно ще имате повече време и няма да ви се наложи да „препускате“ към оргазма.

Ще трябва да използвате лубрикант
Със сигурност използването на лубрикант ще подобри сексуалното ви изживяване на всяка възраст, но след 40 ще ви се наложи да го използвате по-често. Дамите могат да изпитват вагинална сухота, нередовен менструален цикъл, колебания в нивата на естроген – всички тези симптоми могат да са свързани с етапа на пременопауза или перименопауза. За да противодействате на ефектите на тези физиологични промени, можете да използвате лубриканти или естествени масла.

Ако се опитвате да забременеете, знайте, че това може да не стане веднага
Количеството и качеството на яйцеклетките на жената намалява с възрастта и това може да направи зачеването след 40 по-трудно. Ако искате да създадете семейство или пък да го разширите, говорете открито с вашия партньор. Бъдете готови да разберете, че на моменти сексът може да ви се стори като леко монотонно преживяване. Нека това не ви обезкуражава. Това, че сексът не е като на 20, не означава, че с вашия партньор не се обичате или уважавате. Просто в момента имате други цели, които да изпълните.

Ще ви се наложи да избягате от рутината
За разлика от периода, когато сте били на 20 години, когато времето ви е било скъп ресурс, сега това не е така. Ако с партньора ви сте били заедно от повече време, вероятно сте стигнали до етап, в който и двамата се чувствате комфортно, както един с друг, така и сами в собствената си кожа. Но това не трябва да ви спира да опитвате нови неща, за да разнообразите сексуалния си живот. Опитайте се да се забавлявате повече и да пробвате нови пози.

Поддържайте се във форма
Редовните физически упражнения подобряват кръвообращението както в цялото тяло, така и в областта на гениталиите. Ето защо, ако вие и вашият партньор сте на възраст 40+ години, можете да се поинтересувате и да се опитате да изпълнявате упражнения, които са специално предназначени за увеличаване на притока на кръв, по-добра ерекция и лубрикация в областта на гениталиите. Такива са например кегел упражненията.

Ще трябва да спрете тютюнопушенето
Пушенето е една от най-честите причини за появата и развитието на много сериозни заболявания и дори еректилна дисфункция. Ето защо, ако все още пушите, след като навършите 40, опитайте се да се отървете от този вреден навик. Това ще добави не само години към живота ви, но и повече удоволствие и забавление в интимната сфера. Според проучване, публикувано в Scientific Electronic Library Online, еректилната дисфункция е правопропорционална на степента на излагане на тютюнопушене. И в този смисъл отказването от него подобрява сексуалната функция във всички възрастови групи между 30 и 60 години.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *