Ето коя е жената до здравния министър /снимки/

Зад всеки успял мъж стои една красива жена, е максима, която напълно важи за здравния министър проф. Костадин Ангелов. Бившият шеф на Александровска болница ревностно пази личния си живот извън обсега на медиите, но признава, че опора в най-трудните му моменти е неговата съпруга.

Енигматичната Илияна Динекова, която избягва публичността, всъщност е сред бившите грации по художествена гимнастика, състезавали се под българския флаг. След като прекратява спортната си кариера, Илияна не къса категорично с гимнастиката, а е поканена от най-великата треньорка Нешка Робева да стане част от нейния хитов ансамбъл. Раздавайки се за трупата, Илияна решава да мине от другата страна на барикадата и също се заема с треньорска дейност. Любопитна подробност е, че тя има и сестра близначка – Йоана, с която са като две капки вода, пише „Ретро“.

„Прекрасни са и двете близначки, които, за да разпозная, винаги карам да се обърнат в профил. Бивши гимнастички на ЦСКА, солистки в шоуто почти от началото, сега са треньори в КХГ „Левски“. Изключително талантливи постановчици… Ако пожелаят да се отдадат изцяло на треньорската професия, сигурна съм в успеха им“, казва за двете сестри Динекови голямата Нешка Робева.

Здравният министър не обича да говори публично за половинката си в живота, но я описва като много прям, честен и добър човек. Като най-силни качества в характера ѝ определя дисциплината и коректността, които е изградила покрай кариерата си в художествената гимнастика. Проф. Ангелов не разкрива подробности кога и как е пламнала любовта помежду им, но не крие, че Илияна го дарява с най-голямото щастие, а именно да стане баща. Двамата са родители на син.

Под сериозната осанка на здравния министър всъщност се крие екстремна натура. Освен че е бил част от екипа на известното приключенско риалити шоу „Сървайвър“, по време на снимките на което става близък приятел с водещия на формата Владо Карамазов, проф. Ангелов обича да покорява върхове, при това не само професионални. Една от мечтите му е да изкачи връх Килиманджаро в Африка. За него Александровска болница винаги ще бъде кауза, защото още от студент започва работа там.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *