Ето няколко храни, които трябва да изключите от менюто си след определена възраст

Според диетоложката Мария Малишева след 30-годишната си възраст човек трябва да се откаже от редица храни, за да поддържа здравето си в добро състояние. 
Както е известно, след 30-35 годишна възраст метаболизмът на хората се забавя, а производството на колаген намалява.
Това е възрастта, в която се увеличава рискът от развитие на язва на стомаха, хипертония, атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.
На първо място тя препоръчва изключването на пърженото от менюто. Важно е да се уточни, че всяко ястие, приготвено чрез пържене в масло, също е вредно, било то месо или зеленчуци.
Млечните продукти с ниско съдържание на мазнини също трябва да се избягват, въпреки че са много популярни сред тези, които отслабват. Факт е, че мазнините в тях се заменят с голямо количество захар, подсладители и различни вредни добавки.
Особено много вредни вещества се съдържат в газираните напитки, предупреждава диетологът. Основните рискове, свързани с тази напитка, са рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет, остеопороза, болестта на Алцхаймер и Паркинсон.
Също така след 30-г. възраст Малишева препоръчва да се въздържате от хапване на чипс и храни, съдържащи натрий, особено колбаси и преработени месни продукти.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *