Жена побягна от куче без намордник и си счупи крака

Кюстендилка е със счупен крак, след като се изплаши от немска овчарка, разхождана от възрастен мъж. Инцидентът е станал в парка на Обединения детски комплекс в кюстендилския квартал „Герена“.

50-годишната жена се опитала да заобиколи стопанина, който бил пуснал кучето да се разхожда без каишка. Песът обаче се спуснал срещу нея, привлечен от това, че носела огромна чанта за пазар. В опит да осуети контакта с четириногото тя побягнала, но се спънала в камък и при падането си счупила крака. Оказана й е медицинска помощ в отделението по травматология на кюстендилската болница, след което й е препоръчано домашно лечение. Бита й е и инжекция срещу тетанус.

Кучето е собственост на 75-годишния Иван Асенов. По случая е образувано досъдебното производство.

„Той, бай Иван, много често го разхожда тук, в този район, и не се научи. Все пак в Обединения детски комплекс идват и много деца. Кучето като види човек с чанта, веднага започва да лае. Поне един намордник да му бяха купили“, коментираха хора, живеещи на улицата.

Според юристи възрастният мъж носи и наказателна отговорност за причинени вреди на пострадалата. „Тук освен контузия имаме стрес, уплаха и тревога, а минимумът обезщетение започва от 1500 лева и може да стигне и до петцифрена сума“, коментираха те.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *