Живко Коцев: Кръгът от проверявани за убийството на Пейо Пеев се разширява

Кръгът от проверявани лица във връзка с убийството на 44-годишния Пейо Пеев в столичния квартал „Драгалевци“ се разширява. Това обяви главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев. 

„Считаме, че има и други замесени лица и при първия удобен момент, когато има достатъчно събрани доказателства, ще ги афишираме и ще ги представим“, допълни Коцев. Той подчерта, че към момента само двама са привлечените към наказателна отговорност – съпругата на убития и нейната майка.

Главният секретар на МВР допълни, че е образувано досъдебно производство за лично укривателство под надзора на Районна прокуратура – София. Той каза още, че мярката на съпругата на убития, която е под домашен арест, ще бъде протестирана от наблюдаващия прокурор. 

Припомняме, че в неделя беше намерен обгорен автомобил, в който беше открито тяло на мъж. За престъплението са обвинени съпругата на убития и нейната майка. Обвинението срещу тях е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. 

Главният секретар на МВР Живко Коцев каза още, че разследването на убийството е активно. Той е категоричен, че смъртта на Пейо Пеев е настъпила в резултат на удушаване. Събрани са достатъчно доказателства, които да ангажират отговорността на двете жени.

„Изследваме дали това престъпление е могло да бъде извършено само от тези две жени или има други лица, които да са оказали помощ по отношение на прикриването на доказателства, заличаването на следи, транспортирането на автомобила, изместването на тялото от шофьорското място“, посочи той.

Въпреки това отказа да каже за колко души става въпрос и каква евентуално е била тяхната роля в престъплението. По думите му е важно да се изкажат и патоанатомите за физическото състояние на убития и за това дали в тялото му са открити химически вещества с цел упояване.

За случая с Димитър Малинов от Цалапица Коцев заяви, че се надява до десетина дни обвиненият за убийството му да бъде екстрадиран в България.

Главният секретар коментира и случая с бомбените заплахи в училища от страната и заяви, извършителят им има здравословни проблеми и тепърва трябва да се установи дали той може да носи наказателна отговорност. Установено е устройството, от което са изпратени заплашителните съобщения, стана ясно от изявлението.

Междувременно продължава работата по тежкия пътен инцидент, при който загина футболният треньор Ферарио Спасов. До месец се очаква да е готова автотехническата експертиза, която да сложи край на разследването на причините за катастрофата.

Нова

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *