Жителите на Големо село с ултиматум към ОбС – Бобов дол: Ако не се вземат мерки да се облагороди селото, преминаваме към община Дупница!

Кметът на Големо село Васил Васев и трима жители на селото, сред които и бившият кмет Рангел Иванов, присъстваха на заседание на Общинския съвет в Бобов дол и поставиха на съветниците ултиматум – ако не се вземат мерки да се облагороди селото, ще преминат към община Дупница. Те заявиха, че изразяват становището на 400-те жители на селото.

Р. Иванов показа пред присъстващите на заседанието писмо от областния управител на Кюстендилска област Виктор Янев, с което уведомява община Бобов дол, че Върховен апелативен съд се е произнесъл да се организира референдум в Големо село за преминаването му към община. Ето какво каза Рангел Иванов:

“В Големо село е базиран ТЕЦ “Бобов дол”, който внася в общината стотици хиляди левове данъци и такси, а за селото няма нищо. Настояваме първо да се подмени вопопроводът, в селото сме без вода през два-три дни. Улиците са в окаяно състояние. Ако не вземете мерки, ще видите как ще гласуваме на референдума. Вече четвърти месец, откакто е получено писмото от областната управа, няма никаква реакция. Кога ще определите дата за референдума?”, попита Р. Иванов.

Председателят на ОбС – Бобов дол Елеонора Христова заяви: “На следващото заседание на ОбС ще стане ясно кога ще насрочим референдума в Големо село”.

Местните парламентаристи гласуваха вчера предложенията на В. Радлев да се впишат в плана за развитие на община Бобов дол през следващите години, изработка на проекти за овладяване на свлачищата на територията на общината, създаване на работни места чрез инвестиции…

Съветниците гласуваха общината да продаде дяла си от “Разметаница” ООД, бившия хлебозавод, който е бил общински и при приватизацията са продадени само 65%.

Както “Струма” писа, в помещенията на бившия хлебозавод софийска фирма иска да изгради завод за високотехнологични горелки.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *