„Заекът“ в НС – разложкият депутат Ив. Димитров, хвърлен в дълбокото в първия ден на 45-ия парламент с 2 комисии, БСП си избраха старите ресори, останалите се ослушват

Разложкият адвокат Иван Димитров, който е сред новаците в парламента, още в първия ден от работата на 45-ото НС бе хвърлен „в дълбокото“, след като го включиха в Комисията за проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години.

Комисията ще разследва „40 сектора с висок корупционен риск – черни каси, в които обилно се наливаха пари, и те отиваха в джобовете на приятели по карти и партньори по тенис на премиера“, както обясни вносителката на предложението за създаването й Мая Манолова. В предложението й са изброени почти всички ведомства, както и дружествата от сектор „Енергетика“ и ВиК сектора, още НАП, Българската банка за развитие, пенсионните дружества, Сребърният фонд, КФН, БДЖ, НКЖИ, държавни ловни стопанства, „Терем“, „Топлофикация София“ и на практика целият държавен апарат.

Освен ревизията на управлението на премиера в оставка Бойко Борисов депутатът от ДБ Ив. Димитров влезе и във временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на НС и за промени в Правилника за организацията и дейността на НС.

Така още преди да са го снимали за профила му в официалната страница на парламента, разложанинът се оказа сред най-натоварените депутати в НС с участие в 2 тежки комисии, сформирани още в първия ден, и успоредно с това с ангажимент тази седмица да си избере ведомствено жилище и да се нанесе в него, да си избере поне 2 постоянни комисии, в които ще законотворчества, 2-3-ма нещатни сътрудници, както и с кои страни ще иска да кове другарски отношения чрез групите за приятелство, с които депутатите маскират служебните си командировки.

Други двама от колегите му от Благоевградска област – Богдан Боцев от БСП – Гоце Делчев и съпартиецът му от София д-р Георги Михайлов, дадоха съгласие да останат в комисиите, в които работиха и в 44-ото НС, съответно по бюджет и финанси и по здравеопазване.

Останалите народни избраници от Пиринско все още са без участие в комисии и единственото им задължение е да ходят на заседанията на НС. Първият /и последен към момента/ ангажимент на 4-ма от тях бе да преподпишат законопроектите, внесени от техните парламентарни групи – Илко Стоянов и Георги Попов сложиха парафи под 9-те законопроекта на „Има такъв народ“, а Б. Боцев и Г. Михайлов – под 5-те на БСП.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *