Зам. шефът на Гимназията по туризиъм В. Механджийски оглави РИК – Кюстендил

Заместник-директорът на Професионалната гимназия по туризъм „Н.Й . Вапцаров” в Кюстендил Венцеслав Механджийски става председател на Районната избирателна комисия в Кюстендил. Решението е на Централната избирателна комисия, която обяви, че назначава РИК в Десети изборен район Кюстендилски за изборите за народни представители на 4 април 2021 година. До намесата се стигна, след като партиите и коалициите в областния център не се разбраха на консултациите при областния управител Виктор Янев. Не бе постигнат консенсус за председателсткото място. ГЕРБ предложиха Венцеслав Механджийски, а ДПС настояха за адвокат Десислава Златкова.  ЦИК определи за зам. председатели на Районната избирателна комисия Десислава Златкова и Силвия Петрова. За секретар е определена Симеонка Манова. Съставът на комисията заедно с ръководните органи е от 15 души.

Определеният за председател Венцеслав Механджийски има навъртян опит в изборните саги. Той беше председател и на Общинската избирателна комисия през 2019 г., когато се гласуваше за местен кмет и общински съветници. Няколко години бе и в състава на комисиите по произвеждане на вот за президент и за народни представители.

Районната избирателна комисия трябва да встъпи в правомощията си на 13 февруари. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *