Заради майка си! Дете преживя 13 операции

Осемгодишно американче от Тексас преживяло 13 операции заради прекомерно мнителната си майка, която смятала, че то е болно, докато то се оказало напълно здраво.

34-годишната жена заявявала на властите, че детето, което е родено недоносено, имало рядко генетично разстройство, към което се добавило и онкологично заболяване. твърди в.“Далас Нюз“, цитиран от Дарик.

От 2009 до 2013 г. детето е било 323 пъти на прегледи и изследвания и е претърпяло 13 операции. Няколко пъти то било хранено изкуствено чрез тръбичка. Наред с това майката се опитвала да го уреди за операция на белите дробове и да го настани в хоспис.

Съгласно окончателното заключение на лекарите детето няма болестите, приписвани от майка му, не се нуждае от присаждане на бели дробове или от палиативно лечение (при него основната цел е обгрижване на болния, намаляване на страданията му). Според експертите поведението на жената е породено от синдрома на Мюнхгаузен, при който засегнатото лице си измисля несъществуващи болести у близките.

Сега на жената е предявено обвинение за причиняване на травми на детето, довели до съществени вреди за здравето му.

Момчето временно е дадено на бащата, който години наред се борил да установи истината. През 2010 г. съд му забрани да се вижда със сина си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *