Топ теми

Затварят нощните заведения в Благоевград за 2 седмици

Със заповед на областния управител Бисер Михайлов затварят нощните заведения, клубове и дискотеки в Благоевград за 2 седмици заради усложнената обстановка с COVID-19. Областта е сред най-засегнатите от заразата в страната. Решението бе обявено след заседание на Областния щаб за борба с коронавируса. Предстой директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов да издаде заповед, която да е в сила до 7 ноември.

1043 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие при направени общо 7094 PCR теста. Това прави 14,7% положителни проби, показват данните в Националната информационна система. В област Благоевград новорегистрираните случаи за последното денонощие са 47.

Припомняме, че вече строги рестрикции наложиха местните власти в няколко общини от Благоевградска област заради нарастващите случаи на заразени с коронавирус.

В цялата област са ограничени масовите мероприятия както на закрито, така и на открито. Затворени са спортните зали и физкултурните салони. Спрян е тренировъчния процес на спортните клубове.

След Гоце Делчев и кметът на Сатовча Арбен Мименов също въведе вечерен час за учениците.

Както struma.bg писа, нощните заведения в София също са затворени за две седмици със заповед, която влиза в сила от днес.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *