ЗА ПРЪВ ПЪТ! Сапарева баня отдава под наем писта “Аждера” на Паничище, бившият треньор по ски Й. Гавазки първият кандидат

Общината в Сапарева баня отдава под наем писта “Аждера” на Паничище. Кметът на курортната община Калин Гелев е внесъл в ОбС докладна записка, в която изразява намерението. Съветниците ще трябва да решат каква да бъде първоначална цена за търга.

Бившият треньор по ски в Сапарева баня Йордан Гавазки, който повече от 20 години е наемател на ски влека, вече е изразил желание да вземе под наем и ски пистата, която е дълга 400 метра. Имотът, върху който е разположена пистата, е частна общинска собственост, за нея до момента не е обявяван конкурс или търг. Пистата е строена в края на 90-те години, през първия мандат на кмета Цветан Динев.

Писта “Аждера” не е предвидена в годишния план на община Сапарева баня за отдаване под наем. Заради това общинските съветници първо ще гласуват вписването й, след това ще определят конкурсната цена.

“Двадесет години ски пистата се експлоатира, без да се плаща наем на общината. В момента има желаещ да я вземе под наем, защо да не влязат пари в общинската каса, въпреки че едва ли ще има други желаещи при конкурса. Няма много туристи на Паничище, няма и печалба. От общината се стараем да подпомагаме хотелиерите, като намалихме такса смет преди две години, опростихме лихвите по неплатени данъци и такси към общината, за да може да си поемат глътка въздух… На пистите няма много посетители. Туристопотокът намалява от година на година. Наемателят ще плаща наем само през ски сезона – от 1 октомври до края на месец април”, заяви кметът Калин Гелев.

В момента на Паничище има 15 см сняг, който е недостатъчен да функционират ски пистите, коментираха собственици на хотели, които се оплакаха, че обектите им се пълнят само около Нова година и когато навали много сняг, но през последните години такъв няма.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *