Зеленчуците може и да се окажат вредни

Суровите зеленчуци може да са вредни за здравето, защото убиват бактериите в храносмилателната система, които засилват имунитета и усвояването на храните, съобщи в. „Дейли мейл“.
Учени от университета на Калифорния в Сан Франциско извършиха изследвания с мишки и хора, които показаха, че готвената храна не само променя микробиома, но и влияе дали гените на микробите се включват или изключват. Причината според тях, е че много сурови продукти съдържат съединения, които убиват микроорганизмите, каквито са и чревните бактерии.
При суровото и готвеното месо такава разлика няма, но при зеленчуците тя е значителна.
Учените са направили първоначалните изследвания с мишки, като са им давали сладки картофи, а след това – обикновени картофи, царевица, грах, моркови и червено цвекло. Резултатите били еднакви.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *