HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Златистия се връща в затвора

Пуснатият преди около година на свобода Злати Златев-Златистия се връща отново в затвора. След като адвокат Емил Райнов, защиник на Златистия, се споразумя с прокуратгурата в Дупница, съдия Светлана Пейчева осъди Злати Златев на 10 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Както в. “Струма” писа, Злати Златев-Златистия се изправи на подсъдимата скамейка затова, че в нетрезво състояние през месец декември 2016 г. счупи с мерцедеса си бариерата пред РУП – Дупница и влезе в двора на полицейското управление. Той веднага бе тестван за алкохол и дрегерът показал 2,5 промила, след което беше задържан в следствения арест в Дупница. След тримесечен престой там по негово желание беше преместен в Централния софийски затвор, където изчакваше присъдата си. Той ще трябва да плати 1940 лв. за счупената бариера.

Срещу Златистия има образувано досъдебно производство и за фалшиво свидетелство за управление на МПС.

Последното заседание на съда в Дупница се отложи заради липсваща бележка от пробационната служба във Варна.

Както в.”Струма” писа, Златистия беше пуснат година и 7 месеца предсрочно условно от варнеския затвор, където излежаваше 15- годишна присъда за убийство, извършено през 1997 г. Тогава той разстреля в центъра на Дупница братовечеда на бившата му съпруга Фиданка – Любомир Мантарков,който стопанисваше култово заведение в центъра на града.

След поредната присъда Златистия остава зад решетките, като ще излежи и времето, за което е пуснат предсрочно от затвора и присъдата от 10 месеца, издадена от съда в Дупница.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *