Зоналната централа отпусна 24 ч. повече за релакс на комитите след чудото срещу „Литекс“, брат срещу брата излизат в Разлог

Еуфорията от победния турнирен мач на “Беласица” срещу “Литекс” се пренася с удвоена сила за шампионатното гостуване на „Пирин“ /Рз/ през уикенда. Добрата вест е, че от ЗС на БФС – София са откликнали положително на молбата на петричани този двубой да бъде преместен с ден по-късно за неделя, което осигурява време за възстановяване на четата на Саша Симонович. Есенният полусезон е вече преполовен, а комитите продължават да са с пълен точков актив като гости, което е прецедент от началото на века. Срещу разложани всички футболисти са на линия, след като наказанието на Аспарух Шамкалов изтече, а контузията на Антон Костадинов, която стана причина за смяната му срещу ловчанлии, не се оказа тежка и вчера ветеранът тренира пълноценно с колегите си. Любопитен сблъсък се очертава на стадион „Септември“ между братята Захари и Иван Димитрови, които вероятно ще застанат под рамките на двата съперника. Срещу родния си тим ще излязат някогашните асове на “Бела” Димитър Наков и Красимир Шапкаров, които са част от формацията на Христо Джоджов. Последния мач в планинското градче миналата есен завърши 1:1, сезон по-рано отново там сблъсъкът завърши 0:0.

“Ще бъде тежък мач, трети поред в рамките на седмица за нас. Важното е да се възстановим максимално, да откоментираме грешките от мача в четвъртък  и да не ги повтаряме в неделя. Позицията, която заемаме в класирането в момента, ни задължава във всеки мач да преследваме само и единствено победата”, без излишни емоции заяви предводителят на петричани С. Симонович.

 Възхитата от досегашното представяне на бяло-червените на всички фронтове не подмина и петричкия кмет Димитър Бръчков. “Желанието ми е отборът да издържи до зимата, защото наказателните картони се трупат, не са изключени и контузии. Дано не ни откраднат и треньора, под чието ръководство момчетата наистина правят фурор. През паузата заедно с щаба ще мислим и за подсилване с неколцина опитни играчи, за да можем да продължим във възходяща линия. Горд съм с победата в четвъртък, макар че не успях да  присъствам на трибуните”, коментира градоначалникът, който заради неотложни служебни ангажименти не можа да подкрепи на живо футболистите, но не пропуска да го прави през уикендите.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

З. Димитров

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *