Игралите кючек в болницата участвали в клинични изследвания

Здравното министерство съобщи, че е ясно в коя болница са танцували пациентите, чието видео възмути обществеността, защото никак не изглеждаха като нуждаещи се от болнично лечение.От кадрите беше видно, че двама роми играят кючек, а здравният министър се закани и веднага назначи проверка.

Проверката показа, че става въпрос за столична болница, но въпросните мъже не се лекуват от коронавирус, а са участници в клинични изпитания. Установени са лечебното заведение и участниците във видеото, показващо “пациенти”, чието поведение не кореспондира с необходимост от хоспитализация, съобщиха от МЗ.

По данни на МВР се касае за столично лечебно заведение, сключило договор с дружество, чиято дейност е свързана с набирането на участници в клинични проучвания на лекарствени продукти.

Извършените оперативно-издирвателни мероприятия са установили, че лицата от видеото са именно участници в клиничното проучване, което няма общо с COVID-19. Във връзка с клиничното проучване на ИАЛ е възложено да извърши проверка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *