Идеи, които ще ви помогнат! Пет тайни за идеално чиста кухня

Има хора, които имат безупречно чисти кухни по всяко време. Независимо дали сте отишли след парти или наминавате без предупреждение за бърза чаша кафе, кухнята им е винаги безупречна – с блестящи плотове, под и всичко на мястото си. Как обаче успяват да поддържат всичко това?

Вижте тайните:

1. Те почистват непрекъснато.

Това не е толкова ужасно, колкото звучи, а в дългосрочен план ще направи живота ви много по-лесен. Така например след като приготвите храната,  изтрийте плота. Така ще се спестите голямото почистване и търкане на засъхнали петна. Положете усилие да връщате нещата по местата им, да изхвърляте боклука всеки ден, да почистите петното след като разлеете нещо.

2. Мият чиниите след ползването им.

Никога не си лягайте ядосани или с мивка, пълна с чинии. Ако сте уморено може да се изкушите да оставите мръсната тава в мивката, но не го правете. Пет минути миене сега ще ви спести 30 минути търкане утре. Същото важи и за вашата съдомиялна машина – или я заредите и тя измие преди да си легнете, върнете съдовете по местата им.

3. Те рационализират вещите.

Джаджи и посуда се натрупват бързо в кухнята, особено ако имате голямо семейство или обичате да готвите. И докато комплект от 16 части тави и тигани може да изглежда като добра идея в магазина, след като го вземете вкъщи, вероятно ще се почувствате по-скоро като затрупани с безполезни съдове. Направете живота си по-лесен (и по-чист), като рационализирате вашите кухненските принадлежности (посуда, тави и тигани, малки уреди и т.н.) и оставите само тези, които ви трябват или използвате редовно.

4. Те не излагат всичко на показ

Може да се изкушавате и да държите всичко на рафтове, където да имате по – лесен достъп до него, но това ще направи кухнята да изглежда претрупана. Затова, когато имате възможност, прибирайте ги в шкафове. Така мястото ще изглежда по- чисто и подредено.

5. Когато се съмняват, те го фалшифицират.

Всеки има тези дни и седмици, когато сме толкова заети, че дори и 20 минути са от значение. Затова ако ви се обадят, че идват неочаквани гости бързо сложете мръсните чинии в миялната (или мивката), забършете плота и пода и махнете всички малки вещи, които нямат работа там. Idei.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *