Извадиха игла от сърцето на млад мъж

Руски хирурзи от Амурска област извадиха два фрагмента от игла от сърцето на пациент, предаде РИА Новости, цитирани от Дарик.

„В Областната клинична на болница в Амурска област беше направена уникална операция: два фрагмента от игла бяха извадени от сърцето на 25-годишен пациент. Младият мъж е бил приет с оплаквания от болки в сърцето след като се убол с игла, случайно попаднала в леглото му”,  се казва в съобщението на болницата.

Мъжът е бил прегледан спешно в приемното отделение на болницата, след което се установило, че парчета от иглата се намират в перикарда, а животът на пациента е бил в опасност. Екип от дежурни хирурзи извършили спешната операция.

“Беше изключително трудно да се извадят парченцата от иглата, попаднали в сърцето. Въпреки това, благодарение на добре координираната работа на спешния екип, лекарите се справиха със задачата. И двата фрагмента бяха отстранени по време на операцията. Пациентът беше изписан седмица по-късно, нищо не застрашава здравето му”, допълват от болницата.

Лекарите отбелязват, че подобни операции са много редки в практиката на хирурзите.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *