Изгоря стаичката на чистачките в ПГ по облекло в Дупница

Горя стаичката на чистачките в ПГ по облекло в Дупница. Предполага се, че огънят е тръгнал от късо съединение в инсталацията. Чистачките се отопляват на електрическа печка в стаичката, която е с размери два на два метра.

Във вторник късно следобед, малко преди провеждането на родителска среща, една от чистачките, която била дежурна, видяла, че кошчето в стаичката гори. Вместо да се втурне да гаси, тя се паникьосала, започнала да плаче и да си скубе косите. Случайно я видял един от служителите на репатриращия автомобил в Дупница, който обичайно се паркира до училището.

След инцидента очевидци разказаха: “Чистачката само плачеше и се тръшкаше. Вътре беше дамската й чанта, която всеки момент щеше да се запали. В стаичката имаше два пожарогасителя, които бяха обхванати от пламъците. Момчето, което работи на „паяка”, дотича с негов пожарогасител и загаси огъня”.

По време на пожара не е имало ученици в училище. След около 30-ина минути е щяло да има родителска среща. Коридорът на училището се изпълнил с пушек, който тръгнал и към втория етаж. Част от коридора е опушен и ще трябва да се боядиса.

Вчера учениците имаха часове и учебният процес течеше нормално. НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *