HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Изобретателно семейство си направи масичка за терасата от пътен знак

Изобретателни  кюстендилци намериха ново приложение на пътните знаци, като си направи от пътен знак масичка за терасата. „Нововъведението” краси втори етаж на къща под лесопарк Хисарлъка.

Това е само едно от многото приложения на пътните знаци, твърдят служители на община Кюстендил, отговарящи за знаковото стопанство. Според техните наблюдения правоъгълните указателни табели най-често се превръщали в ламарини за печене на чушки върху домашните огнища в дворовете на предприемчиви жители на областния град.

Всяка година община Кюстендил подменя около 100 пътни знака и още толкова указателни табели, „изчезнали” през нощта от стълбовете, на които са поставени. Всеки един от тях струва между 40 лв. и 100 лв. в зависимост от площта му, казват експертите в кюстендилското кметство.

Огромен проблем са и простреляните указателни табели в 71 села на Кюстендилска община. 90% от тях са били използвани за мишени и надупчени от куршуми, все едно общината е във военна зона, коментират селските кметове. В това положение са и селата в малките крайгранични общини Трекляно и Невестино.

ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *