Мистерията с изоставеното бебе се разплете

За по-малко от три часа пернишки криминалисти изясниха случай на фалшив слух с изоставено бебе, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 12, 00 ч. днес, в ОДМВР – Перник е подаден сигнал, че в пернишко училище се намира изоставено бебе. Уведомен е и Центърът за спешна и неотложна медицинска помощ, откъдето дететое поето и настанено за преглед в болница.

В хода на предприетите незабавни действия криминалистите изясняват следното: Преди няколко дни бащата на 8-месечно момиченце го оставя на грижите на бившата си съпруга. Жената работи в пернишко училище и днес имала часове. Нямала на кого да остави пеленачето, затова го взела със себе си в училище и го оставила на друга нейна колежка докато проведе часовете си. Тази информация стигнала до директора на школото от трета преподавателка и така били уведомени органите на реда, съобщава perniktoday.

Преди дни учителката, при която било оставено бебето, е посетила социалните служби в града, като твърдяла, че трудно се оправя с него.

Установени са родителите на момиченцето и в момента се издирват. То е в добро общо състояние. Полагат се необходимите медицински грижи за него. Уведомени са Отделът за закрила на детето в Перник и  прокуратурата.

Детето е поставено под полицейска закрила за срок от 48 часа.

Работата по случая продължава.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *