Израел нанесе удари по стотици цели и нареди евакуация в части от Ивицата Газа

Ситуацията в Ивицата Газа – след края на споразумението между Израел и „Хамас”, продължават опасенията, че боевете ще се разраснат и до южната част на анклава. Представители на израелската армия заявиха, че променят посоката на военните действия, тъй като подозирали, че лидерите на „Хамас” се крият сред евакуираните местни. В южния Хан Юнис жители заявиха, че през нощта са били подложени на най-тежките бомбардировки от началото на войната. Макар че след края на примирието, доставките на провизии и горива към анклава продължават, те все пак са твърде недостатъчни и повечето болници спряха работа, като се използват само за укритие.

“Никога повече няма да видя приятелите си. Дават ни да играем само с пясък, вместо с играчки. Вече не ходим на училище. Когато бях в училище, играех и учех с приятелите си. Но сега това няма как да стане. Постоянно пътуваме нанякъде и се местим”, споделя малката Гани.

„Ситуацията тук наистина е изключително трудна и даже непоносима. Всеки ден евакуират много хора ,постоянно ни казват накъде да тръгваме. Заболяванията тук обаче се увеличават, а дори повечето от децата нямат възможност да бъдат лекувани. Изтощени сме от всичко – постоянните дажби на храна и вода. Животът ни тук е наистина много, много труден”, разказва  Йамен Шабир.

Нова тв

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *