ИНЦИДЕНТ КРАЙ ОБЩЕЖИТИЯТА В БЛАГОЕВГРАД! Куче нападна и рани студентка, стопанинът го разхожда без каишка

Третокурсничката в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Татяна Донкова е нападната и ухапана от куче в района на студентските общежития в Благоевград. Инцидентът станал вчера около 15,30 часа. Студентката вървяла спокойно, когато неочаквано домашният любимец, който се разхождал заедно със стопанина си, се затичал и я захапал за левия крак.

Минути след като бе приета в спешно отделение на благоевградската болница, третокурсничката от специалност „Мода“ Т. Донкова разказа: „Вървях спокойно в района на Осми корпус на университета, където се намира дворът на бившия Механотехникум. Прибирах се към Второ общежитие. Неочаквано куче, което стопанинът разхождаше без каишка, започна да лае и да тича към мен, инстинктивно спрях и застанах с лице срещу него. Тогава мъжът, който го разхождаше, ми каза да не се безпокоя, че то само си лае. Извика го, но кучето отиде и пак се върна, викаше го и аз се успокоих и тръгнах, и в този момент изведнъж ме запаха за крака. След това отново ме подгони, затича се след мен, възмути ме това, че кучето се разхождаше без каишка, а то наистина е опасно.

Сега вече стопанинът му знае, че не само лае, но и хапе. Не знам породата на кучето, нито дали са му направени ваксини, беше малко на ръст, с дълга муцуна и щръкнали уши, с издължено тяло, тъмнокафяво на цвят. Първоначално след инцидента запазих самообладание и се прибрах в стаята си, но щом видях кървящата рана, реших да потърся лекарска помощ. Разговарях с полицаите, но отказах да депозирам жалба от мое име.

В този район често хората си разхождат кучетата, а оттук преминават много студенти и всеки стопанин трябва да взима мерки. Предишния ден на същото място имаше огромно куче, беше добре дресирано и изпълняваше всяка команда на жената, която го разхождаше”, заключи пострадалата студентка.

Оказана й е първа помощ в спешно отделение на благоевградската болница от екип начело с д-р Мустафова. Раната е обработена, поставена й е ТАП ампула против инфекциозни заболявания. За инцидента е информирана и полицията, служители на Първо РУП – Благоевград са пристигнали на място в МБАЛ – Благоевград за изясняване на обстоятелствата около инцидента.

Читатели наскоро сигнализираха в редакцията на в. „Струма”, че в централната градска част на Благоевград се разхождат бездомни кучета, които освен че разнасят зарази, са опасни и застрашават минувачите.

Записа СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *