И директорът по лечебната част в болницата в Дупница д-р Кр. Бонев се разболя

За двата почивни дни са регистрирани 27 новозаразени в община Дупница. На фона на досегашните по 55 души за денонощие този резултат е обнадеждаващ. 

Само вчера до 13,00 ч. обаче по данни от Спешен център екипи с линейки са се отзовали на 9 адреса, подадени на тел. 112 за пациенти със съмнение за коронавирус. От Спешен център съобщиха за “Струма”:

“Двете отделения в болниците са пълни и не приемат пациенти с Ковид-19. Изпадаме в безизходица къде да ги настаним да се лекуват. Някои от тях, които са в по-добро състояние, ги оставяме на домашно лечение, но други се нуждаят от хоспитализиране, за да са под лекарско наблюдение”.

Репортер на “Струма” се опита да се свърже с д-р Кр. Бонев, директор на общинската болница по лечебната част, но телефонът му беше изключен. Негови колеги съобщиха, че е в болнични.

Прокуристът на общинската болница Мария Иванова-Жайгарова, която е в оставка, потвърди, че д-р Крум Бонев е в болнични, но отрече твърдението на спешните медици, че няма свободни места в общинската болница, като заяви: “В момента има настанени 27 лица за лечение на Ковид-19 в общинската болница, а общият брой на леглата, определени за лечение на коронавирус, е 46”.

От инфекциозно отделение обаче са категорични: “Легла има, но няма лекари, които да обслужват многото болни”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *