Каква е връзката между мобилните телефони и туморите в мозъка

Ново изследване на Университета в Бъркли очертава силна връзка между радиацията на мобилния телефон и туморите, особено в мозъка

Изследователите са разгледали изчерпателно статистическите констатации от 46 различни проучвания по целия свят и са установили, че използването на мобилен телефон за повече от 1000 часа – или по около 17 минути на ден – в продължение на десет години, е увеличило риска от тумори с 60 процента .

Изследователите също така посочиха открития, които показват, че използването на мобилни телефони в продължение на 10 или повече години удвоява риска от мозъчни тумори.

Джоел Московиц, директор на Центъра за семейно и обществено здраве към Университета по обществено здраве в Бъркли, проведе изследването в партньорство с Националния център за борба с рака в Южна Корея и Националния университет в Сеул. Техният анализ направи цялостен преглед на статистическите констатации от проучвания от 16 страни, включително САЩ, Швеция, Обединеното кралство, Япония, Корея и Нова Зеландия.

Използването на мобилни телефони подчертава редица проблеми в областта на общественото здраве и, за съжаление, не му се обръща особено внимание в научната общност“, Джоел Московиц, директор на Центъра за семейно и обществено здраве към Университета по обществено здраве в Бъркли, предава БГНЕС.

Данните от Националния център за здравна статистика на Центъра за контрол и превенция на заболяванията установяват, че 61,8% от възрастните са решили да използват само безжична връзка.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *