Какво да правим в София през лятото? – 5 идеи за готини летни преживявания

София не е морето, но въпреки това има свой чар, който не ни оставя безразлични дори през лятото. Ако се чудите на какви занимания да се отдадете в топлите летни уикенди, предлагаме ви списък с цели 5 неща, които може да опитате в любимата столица.

5 идеи за готини летни софийски занимания

Пикник на сянка

Летните дни са по-дълги, времето е прекрасно, а това ни дава възможност да му се полюбуваме сред природата. Без значение дали ще изберете градския парк или спокойствието на планината, едно е сигурно – пикникът е чудесен начин да се отпуснете в приятна компания, пък било то и далеч от морето, нали?

Прохлада край басейна

За да се почувстваме по-близо до морето, най-лесният начин е да отидем на басейн. Да разхладим тялото, да успокоим душата, да съберем малко витамин Д и да се забавляваме – всичко това в открития басейн на хотел „Монтесито“. Там ще се заредите с ваканционно настроение и много слънце.

Разходка по еко пътеките на Витоша

Съберете чист въздух, прохлада, спокойствие и много приятни мигове с компания, докато обикаляте по еко пътеките на познатата ни Витоша. С вкусна храна, добра компания и настроение времето лети, а лятото е най-хубавия сезон за подобни приключения.

В компанията  на ароматно кафе и интересна книга

Ако  няма с кого да прекарате деня, защото всички са на работа, или по-лошо – край морето – не унивайте. София може да ви предложи много неща, които да правите самостоятелно. Едно от тях е да зареете нос в интересна книга, докато пиете ароматно кафе в самия център. Безброй заведения и книжарници ще ви предложат утеха. А и кой знае – може да се запознаете с интересни хора.

Изгубени из малките софийски улички с дъх на култура и история

Когато не бързаме и се вгледаме детайлно в малките улички, фасадите на сградите и дори хората, които ни заобикалят, откриваме магията на стара София. Ароматът на прясно кафе, на вкусно приготвена храна, на цветя, на спокойствие – всичко това ни омагьосва и е чудесен начин да прекараме един спокоен ден из софийските улици.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *