Какво да правите, ако подозирате половинката си в изневяра

И в най-хармоничните връзки могат да се появят проблеми и трудности. Понякога дори не е нужно да има причина, за да се появи и усещането, че половинката ви изневерява. Интуицията ви подсказва, че той крие нещо от вас. Виждате знаците, усещате сигналите, долавяте лъжи, които не са се случвали досега. Вероятно сте шокирани, уплашени, ядосани и се чувствате изгубени.

Преди да реагирате спонтанно и да започнете да показвате ревността си, което е най-голямата грешка, трябва да се овладеете и да направите няколко неща. Ето кои.

Помислете добре за източника на информацията

Ако сте чули слух или някой ви е намекнал, че половинката ви изневерява, не бързайте със сигурните заключения. Информацията може изобщо да не е вярна, а може и да е пусната с користна цел. Помислете на кого имате доверие – на човека от когото сте чули това или на партньора си. Ако пък и вие подозирате, че ви изневерява, приемете информацията и започнете да следите за знаци, които да докажат това твърдение. Не бързайте с реакцията.

Не тършувайте

Когато имате подозрения за изневяра вероятно първото нещо, което ви се иска да направите, е да преровите имейла, акаунтите му в социалните мрежи, всички съобщения, за да откриете отговорите, за които сте били слепи през цялото това време. Това е едновременно добра и лоша стратегия, защото има риск да откриете повече, отколкото можете да понесете.

Най-добре е да съберете сили, да се изправите директно пред половинката си и да изясните проблема. Опитайте се да го направите възможно най-спокойно без сцени и истерии, за да сте обективни и да успеете да наблюдавате всички знаци на тялото, които ще изпрати той.

Попитайте го директно

Говорете очи в очи с партньора си. Той трябва да е изключително добър актьор, за да успее да ви излъже напълно и безогледно. Винаги има знаци, които издават безпокойството от директната и неочаквана конфронтация. Ще си проличи, ако той крие нещо, особено ако преди това не сте му намеквали нищо за вашите подозрения или за това, което сте разбрали.

Не се обвинявайте

Един от най-честите феномени, които се появяват у човека, на когото са изневерили е, че той го е предизвикал и че той е виновен, за да му се случи. Това изобщо не е вярно. Когато във връзката настъпят проблеми, разбира се, вина най-често имат и двете страни и това е напълно нормално. Хората грешат и често не си дават сметка за действията си.

Добре е да разберете грешките си, ако има такива, и да не ги повтаряте повече. Но не се обвинявайте до безкрай, защото това е непродуктивно и ви вреди.

Партньори, които избират пътя на предателството, лъжите, изневерите и прикритостта не ви заслужават и никога не трябва да се обвинявате за техните грешки. Не ги приемайте като ваши.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *