Как да се влюбим в него отново

Изчезналата любов – тази, която е била, но незнайно как се е изпарила. А връзката си е останала. Първият въпрос, на който трябва да си отговорите честно, е дали си заслужава да се борите за тази любов. Ако партньорът ви не ви тормози психически или физически, не ви ревнува болезнено, грижи се за вас и ви обича, значи трябва спешно да запретнете ръкави. Определете какви причини (у вас или у него) са предизвикали негативи или равнодушие, пише Mila.bg.

Ще ви подскажем най-разпространените:

„Преди той беше по-романтичен / секси”. Сексолозите обясняват, че еднообразният интимен живот води до скука. Споменете си какво ви е харесвало преди, а сега е потънало в забрава. Какво винаги сте искали да пробвате в секса, но все не се решавате. Питайте го за тайните му желания. И действайте – мъжете обичат смелите.

„Винаги го сравнявам с други мъже”. Дайте си сметка, че нямате пълна представа какво представляват другите мъже вкъщи. Затова не се хабете да завиждате на жените им. Напишете на един лист положителните черти на своя партньор и му дайте списъка, озаглавен „Защо те обичам”.

„Постоянно мисля за лошото”. Има ли смисъл да преекспонирате лошите му качества, да вдигате скандали, да си представяте как ви изневерява? Подобни мисли са най-големият палач за любовта. Пробвайте да пуснете „закона за привличането” в действие – програмирайте се на вълна усмивки, щастие и любов.

Стъпка по стъпка

1. Направете си вечер на спомените (но не я наричайте така пред него). Разказвайте си случки от детството, говорете за приятели, спомнете си как сте се запознали, споделете какво сте усетили при първите мигове на близост между вас. Така неусетно отново ще се сближите.

2. Общувайте. Това е Ахилесовата пета на двойките, които са заедно от дълго време. Не премълчавайте проблемите си, съветвайте се с половинката си, изслушвайте го с интерес.

3. Позволете му да бъде мъж. Мъжете по природа са рицари, ловци, победители. Затова не се занимавайте с „мъжка” работа – той ще се чувства ощетен.

4. По-често му казвайте, че ви липсва – за себе си ще установите, че наистина е така.

5. Възприемайте недостатъците му като достойнства. Това е най-трудното, изисква голямо умение, но пък носи най-сладките резултати.

6. Учете се от него. Например, да се концентрирате само върху едно нещо, да си правите план за деня, да се ориентирате в непозната местност… и ще установите, че вашият любим е неизчерпаем източник на знания.

7. Поиграйте си на любов. Ако любовта все още не се е събудила, направете я на игра. В психологията има такъв трик: ако много искате нещо, представете си, че вече го имате с цялата гама от емоции, които го съпътстват. Може би просто ви е нужен начален тласък.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *