Калъмбов удари на камък в Рила: ОбС му отказа вдигането на 2 запора, не хареса и предложения от него гарант, че все някога ще плати 250 000 лв. данъци и такси

Общинските съветници в гр. Рила отказаха на бившия военен комендант на Благоевград Методи Калъмбов да вдигнат наложената възбрана върху цеха му за бутилиране на изворна вода в местността Кърколиците.

Молбата Калъмбов я подал миналия месец от името на основната си фирма „Мак турс“ АД и фирмата на дъщеря му ЕТ „Фешън Топ моделс-Димитрина Калъмбова“. С нея бизнесменът се надяваше съветниците да вдигнат възбрана върху цеха на щерка му, явно с намерение двамата да се опитат да продадат едноетажната сграда с площ 433 кв.м. На местните парламентаристи  Калъмбов се молеше да вдигнат запора и върху друг негов имот, разположен в Рилското корито.

В опит да стане отново собственик на семейните имоти и да може да ги дава под наем или продава, Калъмбов дори бе предложил като гарант фирма „Красием транс“ ЕООД на благоевградчанина Красимир Николов Ангелов. Предвид скромния уставен капитал на фирмата от 5 лв. и многогодишния им горчив опит с Калъмбов, който многократно обещаваше, че ще си плати скоро дължимите суми, но не го направи, с пълно мнозинство от 10 гласа съветниците му отказаха и гаранта.

До момента задълженията на Методи и Димитрина Калъмбови към общинската хазна на Рила надскачат 250 000 лв. Те са натрупани за данъци и такси смет за семейните обекти в Рилското корито – цеха за минерална вода, МВЕЦ преди отклонението за провиралото на Св. Иван Рилски, къмпинг „Бор“ и заведението „Бачкова чешма“, което от години не работи. В опит да си прибере поне част от задълженията, преди 2 г. общината обяви за продан рибарника на Калъмбов заедно с механата до него и терена от 7 дка, които получиха оценка от 205 000 лв.

От Калъмбовите имоти в Рила в момента работи само хотелът на Димитрина, който бе открит близо до Рилския манастир.

Припомняме, че община Рила далеч не е единственият кредитор на Методи Калъмбов. От миналата есен НАП се опитва да продаде мотел „Рилци“, а голяма част от имотите му и в община Благоевград са запорирани заради неуредени сметки. В същото време ексвоенният комендант е зарязал всички безценни обекти, които преди години той приватизира от „Балкантурист“, нито един от тях не работи, а някои, като хотел „Ален мак“ в идеалния център на града, дори са опасни заради падащите козирки над входовете и парчета мазилки от фасадите.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Сотир Манов

    Този селтак е за затвора с неговите нескончаеми простотии ! Съсипа златни заведения тоя некадърен фатмак ! Трябва да ги изселят от къде са дошли цялото племе смешно …!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *