Правят восъчна фигура на Камала Харис в САЩ

Музеят на Мадам Тюсо подготвя восъчна фигура на Камала Харис, която ще стане първият вицепрезидент на САЩ, удостоен с подобна чест, според съобщение на музейния сайт, цитирано от Ти Ем Зи.

“Камала Харис сътвори история през януари, ставайки първата жена, първата чернокожа личност и първият вицепрезидент на САЩ от азиатско-американски произход. Ние решихме да почетем постиженията й с друга премиера, създавайки нейно восъчно подобие”, се посочва в прессъсобщението на Музея на Мадам Тюсо.
От институцията са показали снимки от процеса на изработване на восъчни фигури на Камала Харис и на президента на САЩ Джо Байдън.

За Музея на Мадам Тюсо е традиция да увековечава по този начин президентите на САЩ. След като Байдън спечели изборите, беше оповестено, че ще бъде направена негова восъчна фигура. Малко преди новата президентска администрация да отбележи първите си 100 дни, институцията взе решение да сътвори и копие от восък на Камала Харис.
Над фигурите работи екип от лондонско студио, който е прегледал стотици снимки, за да наподоби до съвършенство известните личности.

От Музея на Мадам Тюсо казват, че процесът на изработване на восъчна фигура продължава около шест седмици. Довършителните работи ще отнемат още между четири и шест месеца. Когато бъдат завършени, двойниците от восък на Камала Харис и Джо Байдън ще бъдат “издокарани” с облеклата, които носеха президентът и вицето му на церемонията по встъпването им в длъжност. След представянето им по-късно през годината восъчните фигури на Харис и Байдън ще заемат своето място в музейната секция “Овален кабинет”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *