Капитанът се върна в „Марек“ след забежката в „Кюстендил“, парите са кът

Бившият капитан на „Марек“ Росен Йорданов се завръща на „Бончук“ след забежката във ФК „Кюстендил“, където се озова преди година и половина за неудоволствие на дупнишките фенове. Универсалният играч, който се подвизава с еднакъв успех на върха на атаката и в ядрото на защитата, е приел поканата на родния клуб за предстоящия сезон във Втора лига. Наставникът Светослав Георгиев и президентът Цветан Видински го очакват по екип на първата лятна тренировка, насрочена за днес от 11.00 ч., с надеждата, че с опита си ще вдигне класата на тима за първия сезон при професионалистите след 6 г. заточение в аматьорските групи. Засега единственият сигурен напускащ е Веселин Любомиров.

Все още няма яснота с какъв бюджет ще разполага „Марек“, който едва свързваше двата края в отминалото първенство. На заседанието на Изпълкома миналата седмица шефът на БФС Борислав Михайлов разкри, че нито един от първенците на Трета лига в четирите зони не е подал документи с финансови гаранции за получаването на лиценз.

Проблеми с парите налегнаха и съседите от областния център под Хисарлъка. Футболисти се оплакаха, че са излезли във ваканция с празни джобове, след като не са получили заработените премии за месец май. Наставникът Николай Николов-Чезето е предупредил, че ако не бъдат спазени ангажиментите към подопечните му, ще напусне поста си.

Николай Николов

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *