Клошар счупи ръката на полицай, изпратен да потушава бой в двора на църквата в Дупница

Окръжен съд – Кюстендил остави 39-годишен бездомник от Дупница за постоянно в ареста по обвинение, че е счупил ръката на полицай, изпълняващ служебния си дълг.
Инцидентът е станал на 1 октомври в двора на черквата „Св. Георги Победоносец”. В ранния следобед на телефон 112 бил подаден сигнал, че двама роми бият жена в двора на храма. На мястото на инцидента е изпратен полицейски екип – Даниел Тонев и негов колега. Те установили 39-годишния Илиян Стойнев, с адресна регистрация в София, и Емил Костадинов от кв. “Гиздова махала” в Дупница, които налагали 34-годишната Иванка пред очите на минувачи. Двамата полицаи от Охранителна полиция се опитали да спрат насилниците.

„Изведнъж Илиян, неочаквано за полиция, го хвана за ръката, изви дланта му и го свали на земята”, разказаха очевидци. Колегата на Тонев реагирал веднага и задържал Илиян. След него щракнали белезниците и на Емил Костадинов. В РУ – Дупница, което се намира на около 50 метра от мястото на инцидента, са отведени насилниците и жертвата им Иванка.

Полицай Тонев е потърсил лекарска помощ в Спешен център – Дупница, откъдето е изпратен за преглед при ортопед, тъй като имали съмнение, че е счупена дланта му.

Илиян Стойнев и Емил Костадинов са освидетелствани в Спешен център, преди да ги закарат в ареста. С искане на Окръжен прокурора на Илиян Стойнев е наложена мярка “задържане под стража” от Окръжен съд – Кюстендил. В искането си до съда прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов посочва, че около 15:45 ч. на Тонев в качеството му на полицейски инспектор в група „Охрана на обществения ред“ при РУ – Дупница, при изпълнение на служебните му задължения е нанесена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта на дясна ръка – престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 2, във вр. с чл. 129, ал. 1 от НК. Привлечен като обвиняем е Илиян Стойнев. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.
От събраните до момента доказателства съдът намира, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към посоченото престъпление. Съдът счита, че е налице и опасност обвиняемият да се укрие предвид факта, че няма постоянно местоживеене, както и че има реална опасност да извърши престъпление. Илиян Стойнев е многократно осъждан за кражби, грабеж и нанасяне на средни телесни повреди.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски административен съд.

„Вдигнал съм ръце от тези дрогирани бездомници. Колко пъти се обаждам на шефа на полицията Борислав Динев, който винаги се е отзовавал, но никой не може да ги трепне от двора”, заяви пред репортер на „Струма” архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

„Преди една година хванах една двойка да прави секс пред вратата на храма, ядосах се и мъжа го набих. След няколко дни дойдоха две млади момичета и едно момче, представиха се документално, че са от Хелзинкския комитет за правата на гражданите. Нарушил съм му правата, като съм го набил. Давах писмени обяснения в полицията. Преди седмица видях с очите си в двора как двама мъже правят секс, кощунство…

Няма морал, няма страх от Бога. Всички се дрогират, някои дишат лепило, други си купуват дрога. Имат си дилър. Млад, висок мъж всеки ден разхожда кучето си в двора на храма, където са и ромите. Виждал съм как му дават по 20 лв., а той им дава пакетче. Не им стига лепилото и вземат и твърда дрога. Спят в храстите в двора на храма. Въргалят се посред ден мъже и жени… Не се издържа, от години е така. Срам!”, разказа свещеникът.

ДРАГО МИРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *