Кметът К. Котев даде старт на Балканския младежки фестивал в Сандански

С церемония по посрещане на доброволците и знамето на фестивала стартира 22-ото издание на Балкански младежки фестивал “Младостта на Балканите” в Летния театър на град Сандански. Фестивалната програма започна с празнично и пъстро шествие по главната улица “Македония” до Летния театър.
Начало на фестивала, обединяващ младежи от Балканите, даде кметът на община Сандански Кирил Котев, който поздрави всички в препълнения Летен театър с Националния празник на България – 6 септември. “За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да разгърнете на 100 % потенциала и възможностите си и всеки от вас ще покаже най-добре своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така. Успех на фестивала”, каза още от сцената на Летния театър Кирил Котев.
Приветствие към организатори, участници и публика отправиха и зам. министърът на младежта и спорта Ваня Колева, зам. министърът на икономиката Александър Манолев и Атанас Стоянов, народен представител. Сред официалните гости бяха още зам. кметовете на община Сандански Зорица Органджиева и Георги Трайков.
Вечерта, изпълнена с настроение, започна с хореография на доброволците и продължи с изпълненията на местни самодейни състави от град Сандански и изпълнители и танцьори от Сърбия, Косово, Черна гора и др., които затвърдиха максимата, че младите са бъдещето и настоящето.
ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *