Кметът М. Байкушев: С назначаването на М. Димова за шеф на дирекция „Общинска собственост“ очаквам проактивно управление и подобрен контрол

Бившият областен управител на Пиринско от ПП Мария Димова оглави дирекция „Общинска собственост” в община Благоевград. Тя зае мястото, овакантено наскоро от дългогодишния ръководител Румяна Чорбаджийска.

„Очаквам проактивно управление на общинската собственост, подобрен контрол и изцяло нов подход на начина, по който се управлява и се разпореждаме с общинската собственост”, коментира назначението кметът Методи Байкушев и допълни, че ще даде достатъчно време на новия шеф на дирекция да се запознае със ситуацията до момента и със стратегическите документи, включително с тяхното изменение за следващата година и това да залегне в Програмата за управление на общинската собственост за 2025 г.”. На въпрос дали промените включват и обявената преди време от градоначалника промяна на базовите цени на общинските имоти, отдавани под наем, той отговори, че най-вероятно и това ще се случи, но преди това ще се направи анализ.

На питане на „Струма” за причината за смяната на ръководителя на дирекцията, кметът напомни, че раздялата с Р. Чорбаджийска е била по взаимно съгласие заради управленската му интуиция, че е имало нужда от промяна в управлението на общинската собственост.

Мария Димова е от Банско. Тя е юрист с диплома от ЮЗУ „Н. Рилски” и преди да стане областен управител бе служител на „Юлен”.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *