Кметът Р. Томов откри първите летни театрални празници в Благоевград под открито небе

С горещи овации публиката оцени спектакъла „Слава“ с пет номинации за „Икар“ за 2020 г., звездата от „Скъпи наследници“, неврокопчанката Ивана Папазова, аплодирана за ролята на най-фалшивата певица в света Флоранс Фостър Дженкинс

Първите летни театрални празници под открито небе в Благоевград стартираха снощи с номинирания за престижната награда „Икар“ в 5 категории спектакъл „Слава“ на пловдивския театър. Публиката търпеливо изчака пред входа на наскоро реновирания летен театър отварянето на вратите за началото на първото от години мащабно културно събитие на сцената в кв. „Вароша“ и единственият проблем бяха ограниченията заради Ковид-19. Те не позволиха трибуната да се напълни до максималния й капацитет от 100 души и въпреки огромния интерес и търсене продадените места бяха едва наполовина.

Без излишен патос кметът инж. Румен Томов обяви началото на празниците, като изрази надежда, че те ще се превърнат в традиция в областния център на Пиринско. Публиката невинаги успяваше да сдържи емоциите си от играта на сцената и даряваше актьорите с аплодисменти.

В „обувките“ на най-фалшивата певица в света Флоранс Фостър Дженкинс, изиграна преди 4 г. в киното от Мерил Стрийп, е звездата от тв сериала „Скъпи наследници“, неврокопчанката Ивана Папазова, която заслужено бе аплодирана за играта си и справянето с трудната задача да пее фалшиво.

Режисьорът Стайко Мурджев, добре познат на благоевградската публика с работата си и в ДТ „Н. Вапцаров“ през последните години, който бе сред зрителите, също получи много поздравления за представлението и за номинацията си за режисура на „Слава“.

Театралният маратон на открито продължава цяла седмица, като почти всички билети вече са разпродадени. Заслугата за отличния подбор на заглавия и пристигането на едни от най-добрите спектакли в страната в Благоевград точно сега е на директора на благоевградския театър Маргарита Мачева.

Поради лошите метеорологични условия, днешният спектакъл „КАМЪНИ В ДЖОБОВЕТЕ“ на сдружение “Арт перспектива” ще бъде представен на камерната сцена в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ –Благоевград. Часът се запазва – 21:00ч.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *