Кобила скочи върху микробус на пътя Бобов дол-Дупница, шофьорът се отърва само с уплаха, животното загина

Кобила изскочи на пътя край бобовдолското Големо село и скочи върху капака на микробус. От удара животното е починало на място, а шофьорът на микробуса се отървал само с уплаха.

Инцидентът се случил вчера около обяд. Иван Генчев пътувал със служебния микробус от Бобов дол за Дупница. Край пътя пасели няколко коня. В едни момент един от тях се изпречил пред микробуса и с предните крака се качил на капака на микробуса. Шофьорът нямал време да реагира, всичко се случило за секунди. От удара животното умира на място, микробусът е с нагъната ламарина на капака.

Предполага се, че конете са собственост на фермер от Дупница, който отглежда над 200 коня в землището на Големо село. На място пристигнали полицаи от РУП – Бобов дол. Установява се дали кобилата е с чип, по който може да се установи чия собственост е. Стопанина й го грози глоба от Агенцията по храните за пуснатите на паша без пастир коне и глоба от КАТ.

Проблемът с конете покрай пътищата не е само в Бобовдолско. Безстопанствени коне се разхождат и по пътя Дупница-Бистрица, и то в тъмната част на денонощието. Има много оплаквания в социалната мрежа от шофьори, пътуващи по тази дестинация. От общината в Дупница дори изградиха “арест” за пуснати без надзор коне, но и това не спира стопаните да ги пускат свободно на паша, най-вече в тъмната част на денонощието.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *