Забравете за розите и шоколада! Кой е най-романтичният жест за жените

Мъже, ако искате да спечелите сърцето на дамата, забравете розите и шоколада. Оказва се, че в представите на съвременните жени най-романтичният жест е да получат храна за вкъщи, пише вестник “Дейли стар”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Представителките на нежния пол обичат да бъдат обсипвани с внимание – до такава степен, че близо две трети от тях биха изневерили на партньора си, ако се почувстват пренебрегнати от него.

Същевременно според британците галантността изглежда е мъртва – внушителните 90% от тях смятат, че партньорите им не са романтични.

За да установи каква все пак е съвременната представа за романтичен жест, сайтът „Ваучър коудс про” прави допитване сред 1241 дами.

Водещият отговор е изненадал авторите на проучването.

Съдейки по него, пътят към сърцето на модерната жена минава през стомаха – 27% от участничките в анкетата са отговорили, че мъжът може да ги спечели, ако им поднесе храна за вкъщи.

Гледането на телевизия у дома, посочено от 23 на сто от анкетираните жени, е второто най-популярно романтично нещо, което могат да правят партньорите заедно. На трето място – с 15%, е дългата разходка.

Класическите романтични жестове – букет и вечеря в изискат ресторант, съвременните жени поставят едва на четвърто и пето място, съответно с 13 и 11%.

Внушителните 90 на сто от участничките в допитването признават, че за да се прояви като романтик, партньорът им не трябва да пести средства.

“В наши дни според някои хора романтичните жестове са евтини и смешни. Други обаче не могат без тях. Изненадващото обаче е, че според мнозинството дами романтиката има паричен израз, при положение, че част от жестовете, които смятат за най-галантни, са напълно безплатни”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *