Кола се вряза челно в ТИР, чакат линейката в пороен дъжд

При несъобразена скорост с пътната обстановка “Сеат” с турска регистрация управляван от Т. Х. на 57 г. от село Пъдарино общ. Омуртаг, губи управлението над автомобила и се врязва челно в ТИР „Скания”.

Водача на камиона разказа, че колата се е носила неуправляемо в зоната на излизане от завоя със сравнително висока скорост. За да намали щетите от предстоящия сблъсък се изтегля максимално в страни до колкото позволява мястото в участъка на моста. Именно тази адекватна маневра счита като решаваща последствията да не са фатални, предаде kotelnews

В колата тежко е ранен водачът, който според очевидци се е наложило доста време да лежи на платното завит с одеало в поройния дъжд, докато пристигне линейка от Котел. Пострадалият е откаран за лечение в МБАЛ с множество фрактури. Возещият се  с него пътник е с леки охлузвания и уплаха.

За близо час движението през котленския проход беше затруднено, а тежкотоварни автомобили и автобуси бяха спрени в едното платно до отстраняването на блъснатите машини.

Припомняне, че въпросния пътен участък е известен като зона с изключително висока концентрация на ПТП, за съжаление с десетки смъртни случаи. По случая е образувано следствие.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *