Подробности за ръкопашния бой на селски събор! Оцелял в катастрофа размахал брадвата

Двама прекараха нощта в ареста след меле, заформило се два часа след полунощ, на събора в дупнишкото село Яхиново.

Местните празнували храмовия празник на църквата „Света Петка” с курбан за здраве, музика и много алкохол.

Десетина души от селото останали последни на площада да си допиват. Компанията пила и се веселила, но към 2 часа вчера сутринта възникнал спор между двама от мъжете. Стигнало се и до ръкопашен бой. Останалите се намесили да ги разтърват, но вместо боят да приключи, се завихрило меле, не се знаело кой кого бие и защо. Светослав Цанев, който живее наблизо, взел от дома си брадва и започнал да я размахва срещу опонентите си и част от тях се разбягали. Живеещи на центъра на селото позвънили на тел. 112 и съобщили, че нещо страшно става: „Мъже се бият и псуват”.

На място пристигнали екипи на Спешен център и на полицията в Дупница. Няколко мъже били с охлузвания и не се наложило хоспитализирането им. За 24 часа в РУП – Дупница са задържани двама мъже, които са предизвикали спора, 22- годишният  Светослав Цанев и 43-годишният Йордан Йорданов. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Преди години Светослав Цанев оцеля по чудо в катастрофа на входа на село Яхиново. Както „Струма” тогава писа, при пътния инцидент загинаха трима негови приятели.

Йордан Йорданов работи като шофьор на автобус.

В Яхиново коментират, че всеки събор в селото приключва с бой. Според тях това е кулминацията на събора.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *