КПКОНПИ откри конфликт на интереси при общински съветници от Благоевград

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решения за установяване на конфликт на интереси по отношение на двама общински съветници от Общински съвет – Благоевград, съобщиха от комисията. Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване или протест.

Общинарите Красимир Роячки и Гергана Янчева подкрепили две решения на Общинския съвет. Според КПКОНПИ обаче е трябвало да си направят отвод, за да избегнат конфликт на интереси.

Роячки е подкрепил решение от декември 2020 г., а Янчева – от ноември 2020 г., във връзка с епидемиологичната обстановка като “с тях, за определен период от време, се освобождават от заплащане на наемни вноски наемателите на някои общински имоти /заведения за хранене/, а месечните наеми на други обекти /открити площи пред такива заведения/ се намаляват”.

В случая с Роячки става въпрос за фирма, на която собственик и управител е тъщата му, а при Янчева – за фирма на свекърва й. С гласуването си двамата съветници са облагодетелствали свързани с тях лица, подчертават от КПКОНПИ.

На двамата общински съветници е наложена глоба от 5000 лв.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *