Криминално проявен се представя за баща на болния от рак 14-г. Теди Велинов и прибира парите от кутиите за дарения

Криминално проявен кюстендилец е прибирал с измама парите от дарения за лечението на 14-годишния Теди Велинов. Момчето е болно от рак и в момента е настанено в клиника в Германия. Заедно с него са и родителите му. Майката Светлана не може да скрие гнева си от факта, че  мъж се е представял за баща на момчето и изпразвал кутиите с пари, поставени в различни търговски обекти в Кюстендил. Сигналите са поне от три седмици. Семейството вече е предприело и мерки.

„Знаем кой е този човек, по наша информация той е с криминално минало. Снощи уведомих моя адвокат и още днес е пусната жалба, защото не може някой да се гаври със състоянието на детенцето ни“, споделя майката на момчето Светлана Велинова. Тя е категорична, че единствено бабата на 14-годишния кюстендилец има пълномощно и само тя може да събира средствата от касите за дарения. „От месец юни аз и съпругът ми сме в Германия и лекуваме детето си. Повярвайте, че борбата за живота на Теди не е никак лесна. Поради ниските кръвни показатели му преливаха тромбоцитна маса и водно-солеви разтвори. Утре отново сме на контролни изследвания и когато покачи показателите, ще продължим с химиотерапиите”, поясни Светлана.

Към момента Теди е приключил четвъртия курс от провежданите химиотерапии в Германия. На 28 август т.г., за да спасят живота на Теди, се наложи да му бъде направена ампутация на крака. Теодор Велинов е възпитаник на Основно училище „Даскал Димитри”  в Кюстендил. Неговата мечта беше да е футболист, тъй като от малък е на игрището с децата. Коварната болест обаче го повали. За лечението са необходими непосилни за семейството средства. Момчето е с диагноза остеосаркома феморис сенистри – вид много агресивен рак на костите. Той е единствено дете на Светлана и Даниел.

Дарения се правят по следната сметка:

 БАНКА ДСК BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923 PAYPAL: me/teodorvelinov

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *