Кюстендилски лекар получи Почетния знак на президента Румен Радев

Д-р Румен Алексов от Кюстендил получи номинация от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България за престижно държавно отличие по повод Световния ден на здравния работник – 7 април.

 Румен Радев  отличи с Почетния знак на президента общо 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи. Церемонията започна с минута мълчание в памет хората в бяло, загубили живота си в битката с коронавируса през последната година.

„Нерядко във вашите неимоверни усилия да възстановите дишането на вашите пациенти вие самите оставахте без дъх от умора и изтощение“ – с тези думи президентът Румен Радев се обърна към отличените медици, които продължават да работят на първа линия с пациенти с Ковид.

„Убеден съм, че правото на здраве, а не апетитът за печалба от болести, трябва да бъде водещият принцип, на който се подчинява цялата наша здравна система“, каза още държавният глава Радев.

Номинациите са предложение на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *